Πιστέψτε με θα τις λατρέψετε μικροί μεγάλοι.
Με σαλάτα, με ρύζι, με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές.
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 κ.σούπας μέλι
- 1/2 κούπα ξυνόγαλο
- 3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας πάπρικα γλυκειά
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο θυμάρι
- λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ψωμί σε ψίχουλα
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1/2 κούπα φρυγανιά τριμένη
- παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πλένουμε πολύ καλά. Εγώ συνηθίζω να βάζω το κοτόπουλο 10 λεπτά σε νερό και ξύδι (για να φύγουν τυχόν τοξίνες κ.λ.π) και σε ένα ξύλο κοπής το κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε μία σακούλα (αποθήκευσης τροφίμων για ψυγείο) τοποθετούμε όλα τα υλικά μας με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να μαριναριστεί καλά.
Παίρνουμε τρία μπωλ και αδειάζουμε τα υλικά μας.
Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι με την πάπρικα, στο 2ο το αυγό χτυπημένο και στο τρίτο τα τρίματα ψωμιού με τη φρυγανιά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και από τη μαρινάδα, σκουπίζουμε ελαφρώς και ξεκινάμε το πανάρισμα με την παραπάνω σειρά, αλεύρι, αυγό, ψωμί.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε παρθένο ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Καλή σας απόλαυση.
Tips
Προσέχουμε το λάδι να μην κάψει πολύ γιατί οι κοτομπουκιές μας θα καούν.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κρόκο με ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο με πηρούνι για πιο αφράτο και υγιεινό αποτέλεσμα.
Τέλος, μπορούμε να ψήσουμε αντί να τηγανίσουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο-προσοχή μη σας στεγνώσει).