Spoon 'n love

Search
Close
Navigation
  • ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ
  • ABOUT
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΠΡΩΙΝΟ
    • ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    • VEGAN
    • ΣΑΛΑΤΕΣ
    • ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
    • ΓΛΥΚΑ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΠΑΡΤΥ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταγές

img_0013
img_0013
img_2393
Πρωινό
img_0013
Ορεκτικά
img_25701
Vegan
green_salade
Σαλάτες
kritharoto
Κυρίως πιάτα
100
Γλυκά
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Επιθυμώ νέες γαστρομαγικές συνεργασίες.
Ελάτε να γνωριστούμε.
Πάντα στη διάθεσή σας.
Νάντια

Επικοινωνήστε μαζί μου

Είναι υπέροχο να σεβόμαστε την πνευματική ιδιοκτησία των συνανθρώπων. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφία ή συνταγή, επικοινωνήστε μαζί μου.
Σας ευχαριστώ!

* Οι θερμίδες αφορούν μερίδα και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies

Ετικέτες

Χριστούγεννα αβοκάντο αμύγδαλα αυγό βούτυρο γαρίδες δαμάσκηνα ενέργεια ζυμαρικά κέικ κακάο καρότα καρύδια κιμάς κινόα κοτόπουλο κράνμπερις κριθαράκι λαχανικά μακαρόνια μανιτάρια μπανάνα μπισκότα ντομάτα ντοματίνια πίτες παντζάρια παρτυ πορτοκάλι σαλάτα σιμιγδάλι σιρόπι αγαύης σνακ σοκολάτα σπανάκι συμβουλές σύκα τυρί τυροπιτα φέτα φακές φράουλες φρούτα φύλλο κρούστας ψωμί

spoon_n_love

Food blogger, σύζυγος, μητέρα ❤️αγαπώ να μοιράζομαι συνταγές και στιγμές.

spoon_n_love
Σοκολατάκια με μπισκότα και ξηρούς καρπούς - για να μπει καλά η βδομάδα!
Υλικά 
400 ml κρέμα γάλακτος
380 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
40 γρ κακάο σε σκόνη
ελάχιστη κανέλα σε σκόνη
1 κ. σούπας κονιάκ
1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
Ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
220 γρ μπισκότα διάφορα (oreo, γεμιστά, ολικής)
Επικάλυψη
Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
Κακάο σε σκόνη, αποξηραμένη καρύδα.
Εκτέλεση 
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi με την κανέλα (καλό είναι να έχουμε διάφορα είδη από αυτά) και τα χτυπάμε μέχρι να αλεστούν τελείως (να γίνουν σκόνη).
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά  ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος -  μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε  ψιλοκομμένα κομμάτια κουβερτούρας,  κακάο,  ξύσμα και βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα μας. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μέλι και τα αδειάζουμε μέσα σ αυτό το μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά καλά.
Μεταφέρουμε σε ταψάκι ορθογώνιο (αυτό του κέικ το μακρόστενο), αφού πρώτα τοποθετήσουμε καλά μία λαδόκολλα (υποχρεωτικό αυτό το βήμα).
Αφήνουμε για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους).
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες αφού σκεπάσουμε το ταψάκι με μεμβράνη.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κυβάκια (εδώ ίσως χρειαστεί να ψαλιδίσετε τελείως τα πλαινά της φόρμας για να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο κόψιμο τους ), πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Η απόλυτη λατρεία!! Καλή σας απόλαυση!

Τip
Μην το επιχειρήσετε σε στρογγυλή φόρμα γιατί προβλέπεται να τρώτε όλα τα τριγωνικά κομμάτια που θα σας βγαίνουν γύρω γύρω. Εάν δεν έχετε τέτοια μακρόστενη φόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μικρή τετράγωνη (20Χ20)
Επίσης αντί για ξηρούς καρπούς σαν επικάλυψη μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα (ψιλοκομμένα).
H συνταγή μας δίνει περίπου 50 τεμ. #chocolate #chochoholic #addictedtochocolate #yum #yummy #yumyum #yummyfood #yumyumyum #delicious #almonds #cookies #f52grams #greecestagram #yummy😋😋 #chocholate #foodbloggers #spoon_n_love #greece🇬🇷 #greecestagram #greecelovers #athens
Λατρεμένα μπισκότα βουτυ Λατρεμένα μπισκότα βουτύρου με φρεσκοκομμένα φρούτα. Σας δίνω τα υλικά:
190 γρ βούτυρο
320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. baking
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ανακατεύοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά καλά (μπορούμε και με το χέρι χωρίς χρήση μίξερ).
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνοντας στο μείγμα μας τελευταίο το αλεύρι (πάντα κοσκινισμένο).
Δημιουργούμε μία αφράτη ζύμη και αφού της δώσουμε ένα σχήμα (συνήθως την κάνουμε μία μπάλα) τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε για 20 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο για να " ξεκουραστεί".
Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σχήματα με κουπ πάτ της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Καλή επιτυχία. 
Πιστέψτε με είναι πεντανόστιμα.
 
Τips
Boύτυρο και αυγό πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Εδώ έχω μια επικάλυψη από τυρί κρέμα χτυπημένη με ελάχιστη άχνη. Διακοσμούμε με αγαπημένα φρούτα! #strawberry #strawberries #butter #buttercookies #cookie #soyummy #yum #yummm #foodblogger #foodblog #feedfeed #feelgood #f52grams #instagram #foodphotography #foodpics #delicious #fresh #lovely #greece #greece🇬🇷 #greecelover_gr #greecestagram #athens #athensgreece #foodforfoodies #foodforlife #foodforthought #ελλαδα
Αχ Σαββατάκι και φυσικά παρ Αχ Σαββατάκι και φυσικά παρέα με μια κρέπα γλυκειά.
Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη.
Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα εδώ σ αυτή τη συνταγή. Και πάμε για τα υλικά μας
1 μεσαίο αυγό oλόκληρο και επιπλέον έναν κρόκο
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
90 ml φρέσκο γάλα
40 ml νερό
25 γρ βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνι
διάφορα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και  χτυπάμε με αυγοδάρτη για 3-4 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα (το ιδανικότερο).
Βουτυρώνουμε ελαφρώς αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινάμε με μια κουτάλα να παίρνουμε μείγμα και να το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού (μέγεθος ανάλογο των επιθυμιών μας).
Η πρώτη συνήθως πηγαίνει ''υπέρ πίστεως'' (δε βγαίνει εύκολα, οπότε την τρώει πάντα η μαγείρισσα).
Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πιάτο (το μείγμα αυτό βγάζει 4-5 κανονικού μεγέθους κρέπες) και γεμίζουμε ανάλογα με φρούτα, μερέντα, λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, μέλι.
Εάν επιθυμούμε να φτιάξουμε κρέπα αλμυρή, απλώς παραλείπουμε από το μείγμα μας τη  ζάχαρη και ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. #instagood
#instadaily
#instafood #moodoftheday #mamaslove #inmykitchen #foodblogfeed #foodforthought #foodforlife #foodforthesoul #onthetable #spoon_n_love #feedfeed #saturday #greece🇬🇷 #greecelovers #greecestagram #athens #foodblogfeed #foodblogger
Μετά τη γιορτή της μητέρας έρχεται ωδή στα mini muffin για τους μικρούς μας πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες.
Φανταστικά, πεντανόστιμα γλυκίσματα.
Πάμε παρέα για τη συνταγή.
Υλικά για 20 mini μαφινάκια
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεσαία αυγά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ χλιαρό γάλα πλήρες
1/2 χυμό πορτοκάλι  με το ξύσμα του
1/2 κ. γλυκού baking powder
100 γρ σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια

Αρχικά χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα και το πορτοκάλι και τέλος κοσκινισμένο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και ρίχνουμε στο ομογενοποιημένο μείγμα μας τη
σοκολάτα.
Μοιράζουμε σε θήκες για mini muffin, αφού πρώτα βουτυρώσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 15-20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!#muffins #muffin #sogood #soyummy #yum #yummy #instadaily #delicious #chocolate #chochoholic #addictedtochocolate #love #dessert #snack #snackforschool #greece #greecestagram #greecelover_gr #inmykitchen #onthetable #spoon_n_love #αθηνα #ελλαδα #foodblogger #f52grams #moodoftheday
Μετά από μια δύσκολη συναισ Μετά από μια δύσκολη συναισθηματικά εβδομάδα επιστρέφω δυναμικά με το καλύτερο ( αλήθεια τώρα) με το πιο εύκολο και το πιο υγιεινό κέικ μπανάνας χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη -όλα μέσα σ' ένα μπολ. 
Πάμε να το δούμε:
2 ώριμες μπανάνες
200 γρ αλεύρι φαρίνα
50 ml φρέσκο γάλα
25 ml καλαμποκέλαιο
1 κ. γλυκού baking
1 κ. γλυκού σόδα
1 κ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ. σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
50 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Με πιρούνι λιώνουμε καλά τις μπανάνες και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το γάλα, το μέλι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) την κανέλα, τη σόδα, το baking και ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και τέλος την κουβερτούρα. 
Μεταφέρουμε σε κλασσική μακρόστενη φόρμα κέικ (βουτυρωμένη και αλευρωμένη) και ψήνουμε στους175 σε προθερμασμένο για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει,  ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Εαν θελετε μπορειτε να αφαιρέσετε λίγο αλεύρι και να προσθέσετε αντί γι αυτό νιφάδες βρώμης ή ακόμη και ν αφαιρέσετε το καλαμποκέλαιο και να βαλετε λάδι καρύδας -επισης για καλύτερη εμφάνιση μπορούμε να κόψουμε μπανάνες και να τις βάλουμε στο κάτω μέρος  της φόρμας.#instadaily #chocholate
#cake #f52grams #instagram #moodoftheday #sogood #soyummy #yum #yummy😋😋 #banana #love #lovely #foodblogfeed #foodbloggers #foodblog #inmykitchen #f52grams #sogood #tasty #grateful #greecestagram #greece🇬🇷 #spoon_n_love #foodforlife #foodforthought #foodforfoodies #athens #breakfast #withoutsugar #nosugar #ελλαδα
Λουκουμάς παραλίας και καλό μας μήνα.
Σας δίνω τα υλικά
45 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλυκού baking powder
6 γρ ξηρή μαγιά (περίπου 1 κ.σούπας)
120 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
60 γρ βούτυρο λιωμένο
1 μεσαίο αυγό
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη
βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη κρυσταλλική
κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
Αρχικά τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το γάντζο σιγά σιγά σε χαμηλή ταχύτητα αυξάνοντας την σταδιακά.
Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι ουσιαστικά να βγει μια "μαστιχωτή" ζύμη που κολλάει ελαφρώς. 
Τοποθετούμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με λινή πετσέτα αφού ζυμώσουμε ελαφρώς με τα χέρια και δημιουργήσουμε μία μπάλα.
Αφήνουμε στην άκρη, σε ζεστό μέρος για 40-60 λεπτά. Παίρνουμε το ζυμάρι μας, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε τη ζύμη μας.
Με κουπ πατ ή  με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλή τη ζύμη μας και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο.
Αφήνουμε ελαφρώς να απορροφηθεί το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας και αφού αναμείξουμε ζάχαρη και κανέλα σε ένα μπολ και λιώσουμε το βούτυρο μας, αλείφουμε ελαφρώς την επιφάνεια του donut με το βούτυρο πασπαλίζοντας με τη ζάχαρη και την κανέλα  και απολαμβάνουμε!!!
Καλή σας απόλαυση.
Η συνταγή είναι για 8-10 λουκουμαδάκια (ανάλογα με το μέγεθος τους).
#yum #instagram #instamood #moodoftheday #passion #mood #instafood #greece #greecelover #greecestagram #athens #spoon_n_love #passion #αγαπη #καλομηνα
Τραχανάς με κεφτεδάκια σε σ Τραχανάς με κεφτεδάκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με λίγο αρακά για τσαχπινιά, πασπαλισμένο με αρωματική μυζήθρα.
Γιατί οι αναμνήσεις και οι μυρωδιές μας συντροφεύουν για πάντα στη ζωή.
Θα επιστρέψω σύντομα με συνταγή.  #mygrandmasfood #yum #yummy #passion #grateful #traditional #memories #grandma #love #family #greece #instagram  #moodoftheday #soyummy #greecestagram #foodforlife #foodforfoodies #foodforthought #foodforthesoul #foodblogger #foodblog #athens #τραχανας #κεφτεδάκια #γιαγια
Muffin με φράουλες για σήμερα ♥️
80-100 γρ φράουλες
135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 ml ξυνόγαλα
20 ml γάλα φρέσκο
70 γρ καστανή ζάχαρη
60 ml καλαμποκέλαιο
ξύσμα μισού λεμονιού
1 μεσαίο αυγό
1 κ. γλυκού baking powder
1 κ. γλυκού baking soda
1 πρέζα αλάτι
50 γρ σταγόνες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε καλά στις φράουλες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ αφού πρώτα τις ψιλοκόψουμε. 
Στη συνέχεια, σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιοκαι το ξυνόγαλα με το γάλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking με τη σόδα και το ξύσμα του λεμονιού.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ελαφρώς και προσθέτουμε τις φράουλες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Μοιράζουμε σε φόρμες για muffin (6 σε αριθμό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 35-40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. 
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και εάν επιθυμούμε πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή σας απόλαυση.
 

Tips
Το αλεύρι μας πρέπει πάντα να είναι κοσκινισμένο. Το μείγμα μην το φοβηθείτε δε βγαίνει πολύ υγρό.
Εάν δεν έχουμε στο σπίτι ξυνόγαλα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γιαούρτι ή και γάλα.
Σε περίπτωση που βάλουμε περισσότερες φράουλες ίσως μας λασπώσει. Όσες και να βάλουμε πάντως πρέπει να τις ψιλοκόψουμε για να βγει σωστά το γλυκάκι μας.
Εάν βάλετε αλεύρι φαρίνα μπορείτε να παραλείψετε το baking με τη σόδα.
Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το καλαμποκέλαιο με βούτυρο εάν το προτιμάτε καθώς και την καστανή ζάχαρη με κρυσταλλική. #instagood #instadaily #instalike #moodoftheday #sogood #strawberry #strawberries #muffins #love #greece🇬🇷 #greecestagram #grateful #spoon_n_love #yummy #yum #yummy #greecestagram #athens #foodblogfeed #foodbloggers #foodblog
Load More Follow on Instagram
Copyright © 2017 – 2023 Spoon ‘n love. All rights reserved.
Scroll Up
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση του ιστοτόπου και των υπηρεσιών μας.
Απαραίτητα cookies Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προτιμήσεις Cookies
{title} {title} {title}