Spoon 'n love

Search
Close
Navigation
  • ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ
  • ABOUT
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΠΡΩΙΝΟ
    • ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    • VEGAN
    • ΣΑΛΑΤΕΣ
    • ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
    • ΓΛΥΚΑ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΠΑΡΤΥ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταγές

img_0013
img_0013
img_2393
Πρωινό
img_0013
Ορεκτικά
img_25701
Vegan
green_salade
Σαλάτες
kritharoto
Κυρίως πιάτα
100
Γλυκά
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Επιθυμώ νέες γαστρομαγικές συνεργασίες.
Ελάτε να γνωριστούμε.
Πάντα στη διάθεσή σας.
Νάντια

Επικοινωνήστε μαζί μου

Είναι υπέροχο να σεβόμαστε την πνευματική ιδιοκτησία των συνανθρώπων. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφία ή συνταγή, επικοινωνήστε μαζί μου.
Σας ευχαριστώ!

* Οι θερμίδες αφορούν μερίδα και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies

Ετικέτες

Χριστούγεννα αβοκάντο αμύγδαλα βούτυρο βρώμη γαρίδες δαμάσκηνα ζυμαρικά ζύμη κέικ κακάο καρότα καρύδια κιμάς κινόα κολοκύθα κολοκύθια κοτόπουλο κράνμπερις κριθαράκι λαχανικά μακαρόνια μανιτάρια μπανάνα μπισκότα ντομάτα ντοματίνια πίτες παντζάρια παρτυ πορτοκάλι σαλάτα σιμιγδάλι σιρόπι αγαύης σνακ σοκολάτα σπανάκι συμβουλές σύκα τυρί φακές φράουλες φρούτα φύλλο κρούστας ψωμί

spoon_n_love

Food blogger, σύζυγος, μητέρα ❤️αγαπώ να μοιράζομαι συνταγές και στιγμές.

spoon_n_love
Περιμένοντας τη Barbara!
Τηγανόψωμο με μέλι, κανέλα και καρύδια. 
Η γλυκειά του εκδοχή.
Υλικά 
μισή κούπα χλιαρό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
8 γρ φρέσκια μαγιά
ελάχιστο ξύδι
1 κ.σουπας ελαιόλαδο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 
μέλι, κανέλα, καρύδια 
Αρχικά σε μπολ σπάμε σε κομματάκια τη μαγιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το ξύδι, λάδι και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα.
Κόβουμε σε κομμάτια ( ανάλογα με το μέγεθος εγώ έβγαλα 10 κομμάτια ).
Σε τηγάνι τοποθετούμε λίγο ηλιέλαιο και αφου ανοίξουμε ελαφρώς τα ζυμαράκια μας με τα χέρια τηγανίζουμε. Μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με μέλι κανέλα καρύδια και απολαμβάνουμε. #instagram #moodoftheday #greece  #passion #mediterranean #traditional  #foodforlife #foodforthought #foodforfoodies #f52grams #yummyfood #yummy #yumyum #yummm #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodie #foodphotography #spoon_n_love #soyummy #ελλαδα #αθηνα #τηγανόψωμο #παραδοση #αναμνήσεις #γιαγια #κυριακη #winter
Αυτό το φαγητό το λατρεύω.Γιουβετσάκι σπυρωτό σπυρωτό με μοσχοράκι.Συνταγή στο προφίλ. #instadaily #instamood #moodoftheday #instagram #instadaily #sogood #yum #yummy😋😋 #yumyum #f52grams #mediterranean #meal #greece🇬🇷 #greecestagram #grateful #greecelovers #greecelover_gr #athens #soyummy #foodblogger #foodlover #foodblog #feedfeed #foodforthought #foodforthesoul #spoon_n_love
Αγαπημένη κρέπα! Παίρνουμε Αγαπημένη κρέπα! 
Παίρνουμε το πρωινό μας, οπλιζόμαστε με θετική σκέψη και ξεκινάμε δυναμικά τη μέρα μας. Συνταγή bio. #crepes #yummy😋😋 #eggs #breakfast #love #passion #grateful #instagram #instagramers #foodartblog #stillwithstories  #greece #greekfoodbloggers #greecelovers #foodthe8thart #eggs #f52grams #athens #food #foodblogger #inmykitchen #onthetable #inmykitchen  #foodphotographyschool #feedfeed #spoon_n_love #ελλαδα #foodblogger
Σοκολατάκια με μανταρίνι και φύγαμε να τα φτιάξουμε!
Συστατικά
φλούδες από 4 μεσαία μανταρίνια
170 γρ σοκολάτα γάλακτος NESTLE
1 κούπα καρύδια
7 μπισκότα digestive
λίγο κονιάκ
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό μόνο τις φλούδες. Αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά. Σουρώνουμε και αφού αλλάξουμε και πάλι νερό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν αφού τις σουρώσουμε καλά.
Σε multi τοποθετούμε τα καρύδια και τη σοκολάτα και τα ψιλοκόβουμε αρκετά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπισκότα μόνα τους και τα αλέθουμε.
Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία και τοποθετήσουμε σε ένα μπολ όλα αυτά τα υλικά βάζουμε στο multi τις φλούδες από τα μανταρίνια και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας και αφού φτιάξουμε μπάλες καλύπτουμε καλά καλά με τη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφού κρυώσει η σοκολάτα μας βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση.
TIPS
Eαν αγαπάτε τα εσπεριδοειδή μπορείτε να το κάνετε και με πορτοκάλια (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζάχαρη στο μείγμα)γιατί συνήθως η φλούδα τους είναι πιο πικρή.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το καρύδι με αμύγδαλο, εάν το προτιμάτε περισσότερο.Όπως και να έχει μπορείτε να προσθέσετε δικά σας υλικά και να γίνουν τα αγαπημένα σας.
περίπου 15-20 τμχ ανάλογα με το μέγεθος τους (εγώ τα προτιμώ μικρά - έτσι τρώω περισσότερα)
καλή Κυριακή σε ΟΛΟΥΣ! #chocolate #chocoholic #choco #yummy #yummyfood #yummy😋😋 #yum #greece #greecestagram #greecelover_gr #greecelovers #foodblogger #foodblog #feedfeed #soyummy #feedyoursoull #foodforlife #foodforfoodies #spoon_n_love #foodblogfeed #foodlover #ελλαδα #αθηνα #σοκολατακια #f52grams #foodblogfeed #soyummy
Και κάτι υπέροχο για το ΣΚ κ Και κάτι υπέροχο για το ΣΚ κορίτσια αλαβάστρινη επιδερμίδα δεν είπαμε ;;;
Πολύσπορο οκτάσπορο φρυγανισμένο
συγκεκριμένα, με βοτανοτύρι-κατσικίσιο τυράκι, αβοκάντο και ντοματίνια -απλά ΥΠΕΡΟΧΟ -τέλειο σνακ και ....μην αφήνετε κανέναν να σας χαλάσει τη διάθεση #snacks #snack #soyummy #sogood #foodblog #foodforthought #foodforthesoul #foodforfoodies #foodphotography #f52grams #feedfeed #foodlover #spoon_n_love #moodoftheday #yum #yummy😋😋 #yumyum #avocado #cheese #itstimeforasnack #greece🇬🇷 #greecestagram #grateful #ελλαδα #αθήνα #yum #foodphotography #greece #sogood #foodblogfeed #foodblog #foodforthesoul #foodstagram #mediterranean #greecestagram #greecelover_gr
Από αύριο επιστροφή στη ρου Από αύριο επιστροφή στη ρουτίνα μας όλοι πλέον. Γι αυτό ετοίμασα μουστοκούλουρα για πρωινό με μία μόνο κουταλιά ζάχαρη @webdietitian ε τι λες; Απλά λατρεία.
Σας δίνω συνταγούλα.

60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ αλεύρι φαρίνα
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
½ κ. σούπας μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμένο μοσχοκάρυδο.  1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml  πετιμέζι
λίγες σταφίδες κορινθιακές, σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού (έχουμε ρίξει τη σόδα μέσα σ αυτόν).
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε πρώτα), τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τις σταφίδες με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πρέπει να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 15-20 λεπτά.Καλή επιτυχία #instagram #moodoftheday #cookies #yummy #yumyum #soyummy #greece #greece🇬🇷 #greecelover_gr #athens #soyummy #delicious #mediterranean #athens #foodforlife #foodforthought #foodforfoodies #foodblogger #foodblog #ελλαδα #αθηναμου#κουλουράκια
Σάββατο πρωί σπιτάκι και έν Σάββατο πρωί σπιτάκι και ένα donut 🍩 πρέπει να το φτιάξω δε μπορεί.
Σας δίνω συνταγή γρήγορα 
30 γρ βούτυρο λιωμένο
110 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
1 πρέζα αλάτι
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 πρέζα σόδα
1 κ.γ. baking
70 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
σοκολάτα Κουβερτούρα (για επικάλυψη)
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας με τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά  με τον αυγοδάρτη.
Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης (βγαίνουν περίπου 5-6 ντόνατς) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Αποσύρουμε  και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για λίγο.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα και περιχύνουμε τα ντόνατς. 
Αγαπώ αυτή τη συνταγή, το ίδιο και τα παιδιά σας-θα την λατρέψουν (η συνταγή μας δίνει 6 🍩)
Tips
Εαν δε θέλετε σοκολάτα, λιώστε λίγο βούτυρο αλείψτε από πάνω και πασπαλίστε με ζάχαρη κρυσταλλική. Είναι πολύ νόστιμα! #instagram #instamood #moodoftheday #passion #yummy #yum #yummy😋😋 #yummyyummy #foodforthought #foodforthesoul #grateful #inmykitchen #onthetable #donuts #donut #donutlover #chocolate #foodblogger #foodblog #athens #greecestagram #greecelover_gr #ελλαδα #αθηνα #ντονατς #παρασκευη @tastevoice
Tα δικά μου cinnamon! Πάμε γρήγορα στην κουζίνα.

Συστατικά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250  ml  χλιαρό γάλα πλήρες
50 ml. χυμό πορτοκαλιού 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ) ή μισό κυβάκι φρέσκια
60 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι μαργαρίνη)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανάλογα με το αλεύρι σας)
λίγο ξύσμα λεμονιού 
1 κ. γλυκού baking

Για τη γέμιση
100 γρ καστανή ζάχαρη
80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Για την επικάλυψη ( προαιρετικά)
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας τυρί κρέμα
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1 κ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό μας γάλα (αφού προσθέσουμε ελάχιστη ζάχαρη και αλεύρι)
Αφήνουμε στην άκρη.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά και τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο - αρχίζουμε ελαφρώς να ζυμώνουμε το μείγμα μας. Φτιάχνουμε μια εύπλαστη μπάλα (κολλάει λίγο) τοποθετούμε σε μπολ και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε το ζυμάρι μας στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη, αφού πασπαλίσουμε στον πάγκο εργασίας μας  αλεύρι ανοίγουμε το  μείγμα. 
Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα μας. Τυλίγουμε τη ζύμη μας  σε ρολό και κόβουμε στο επιθυμητό  μας μέγεθος, προσπαθώντας να είναι  περίπου ίδια για να ψηθούν ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα κομμάτια σε ταψάκι και αφήνουμε για 20 ακόμη λεπτά να ξαναφουσκώσουν (εγώ άφησα όλη νύχτα στο ψυγείο το ζυμαρακι μου αυτή τη φορά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα (ανάλογα το φούρνο μας). 
Ανακατεύουμε την επικάλυψη, την τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και ελαφρώς τη ζεσταίνουμε.
Περιχύνουμε τα cinnamon rolls μας και τα τρώμε δυο δυο (είμαι σίγουρη).
soyummy #yum #yumyum #yumyumyum #delicious #winter #passion #grateful #iloveit #instagram #feedfeed #foodforlife #foodforfoodies #foodforthought #foodforthesoul #greece #greece🇬🇷 #greecestagram #athens #foodblogger #foodblog #foodphotography #food #love #ελλαδα #αθηνα #f52grams
Load More Follow on Instagram
Copyright © 2017 – 2023 Spoon ‘n love. All rights reserved.
Scroll Up
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση του ιστοτόπου και των υπηρεσιών μας.
Απαραίτητα cookies Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προτιμήσεις Cookies
{title} {title} {title}