Το καλύτερο κέικ μήλου με διαφορά

 

Το καλύτερο κέικ μήλου με διαφορά
Συστατικά
  • 240 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεσαία αυγά
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 160 γρ γάλα φρέσκο
  • 80 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 480 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γλυκού baking
  • 4 μεγάλα μήλα
  • 2 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγη ώρα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

 

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το baking.

 

Σε άλλο μπολ κόβουμε σε κυβάκια μήλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη(αυτό εαν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε στην αρχή και να τα αφήσουμε λίγο στην άκρη αφού περιχύσουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα μήλα).

 

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και σε βουτυρωμένη φόρμα προσθέτουμε το μισό μείγμα.

 

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μισό μείγμα από τα μήλα και από πάνω πάλι το υπόλοιπο μας μείγμα. Τέλος, τα μήλα μας και πασπαλίζουμε ελαφρώς (αν θέλουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα).

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αέρα για 60 λεπτά.

 

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.