- 150 ml καλαμποκέλαιο
- 220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μεσαία αυγά
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλυκού baking powder
- 1/2 κ.γλυκού σόδα
- 2 κ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γλυκού κάρδαμο σε σκόνη (χτυπημένο σε γουδί ή multi)
- 1 κουτάκι ανανά (χτυπημένο στο multi)
- 4 μεσαία καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 70 γρ καρύδια ή πεκάν ψιλοκομμένα
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Παίρνουμε δύο ταψάκια 20 εκ. και αφού τα βουτυρώσουμε τους βάζουμε λαδόκολλα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά μας, αφού τα κοσκινίσουμε (αλεύρι, baking, σόδα, κανέλα, κάρδαμο ή λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο εάν δε μας αρέσει το κάρδαμο και αλάτι).
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα υλικά μας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς με μία μαρίζ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα με τον ανανά και τα καρύδια ψιλοκομμένα αφού ρίξουμε ελαφρώς από πάνω τους λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια. Ψήνουμε τα πρώτα 10 λεπτά στους 180 και τα επόμενα 30 (ανάλογα με το φούρνο) στους 170 βαθμούς. Αφαιρούμε από το ταψάκι μας και αφήνουμε για αρκετή ώρα να κρυώσει πολύ πολύ καλά.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με το εξάρτημα για το κέικ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη σιγά σιγά μαζί με τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αφράτο (3-4 λεπτά).
Αρχίζουμε να διακοσμούμε το κέικ μας. Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και συνεχίζουμε τη διακόσμηση χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα. Διακοσμούμε και βάζουμε το carrot cake μας για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!!!
Εάν κάνετε διατροφή μη το φτιάξετε-επίσης εάν δεν αγαπάτε το frosting μπορείτε να το κάνετε δίχως αυτό.
Το κέικ διατηρείται εκτός ψυγείου 3-4 μέρες. Το γλάσο μπορούμε να το φτιάξουμε και να το διατηρήσουμε 4-5 μέρες στο ψυγείο φτιάχνοντας μίνι κεκάκια που γλασάρουμε κάθε φορά πριν τα φάμε.