- 1/4 κ. σούπας βούτυρο ανάλατο
- 5 κ. σούπας ζάχαρη καστανή (περίπου 15 γρ η κάθε κουταλιά)
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (65 περίπου γρ)
- 1 κούπα light κρέμα γάλακτος (περίπου 240 ml)
- 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κούπα blueberries φρέσκα ή κατεψυγμένα (περίπου 160 γρ)
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω.
Παίρνω μία φόρμα για τάρτες διατομής 20-22 εκ και αφού την βουτυρώσω, τοποθετώ από πάνω μία κόλλα λαδόκολλας.
Πασπαλίζω με τις δύο κουταλιές ζάχαρη.
Με μίξερ χειρός χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη (μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας) και αφού χαμηλώσω προσθέτω το αλεύρι μου (κοσκινισμένο) την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το πορτοκάλι και τέλος το αλάτι.
Ρίχνω πάνω στη λαδόκολλα τα blueberries και αφού τα ανακατέψω ελαφρώς με τη ζάχαρη, προσθέτω από πάνω το μείγμα.
Τοποθετώ στο φούρνο και ψήνω για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα (ανάλογα με το φούρνο).
Αφήνω για λίγο στην άκρη να κρυώσει και σερβίρω.
Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Amy Riolo. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Tips
Mπορείτε να βάλετε ό,τι φρούτο θέλετε-εγώ εδώ πρόσθεσα και λίγα βατόμουρα. Είναι εξίσου νόστιμο και με κεράσια.
Μπορείτε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις να βάλετε αλεύρι αμυγδάλου.
Εαν δε θέλετε να βάλετε κρέμα γάλακτος, μπορείτε να το φτιάξετε με ξυνόγαλα είναι υπέροχο.