To δικό μου ψωμί του τόστ

 

Το δικό μου ψωμί του τόστ
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα
Συστατικά
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 350 γρ αλεύρι ΓΟΧ
  • 50 γρ αλεύρι ολικής
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε αρχικά το νερό και το γάλα, τη μαγιιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να δράσει η μαγιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και αφού κάνουμε ένα κενό στη μέση ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο.

 

Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε σε μπολ (η ζύμη κολλάει λίγο-μη βάλετε αλεύρι άλλο) αφού λαδώσουμε καλά τα τοιχώματα του. 

Σκεπάζουμε με λινή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

 

Ζυμώνουμε ξανά, ανοίγουμε το ζυμάρι μας 1-2 φορές με τα χέρια ή τον πλάστη και αφού του δώσουμε το επιθυμητό σχήμα το μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα (του κέικ) αφού την λαδώσουμε ελαφρώς.

Αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!