Μπρόκολο ογκρατέν

 

Μπρόκολο ογκρατέν
Συνολικός χρόνος
30 mins
 

Το μπρόκολο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, μαγγάνιο ψευδάργυρο συμβάλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού, πλούσιο επίσης σε βιταμίνη E και A.

Να το προτιμάτε το το χειμώνα γατί περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C.

Μερίδες: 4 άτομα
Συστατικά
  • 500 γρ μπρόκολο
  • 1 κούπα διάφορα τριμένα τυριά (edam, προβολόνε, παρμεζάνα, κασέρι)
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα ελαφρύ
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο τριμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Παίρνουμε το μπρόκολο και το ξεπλένουμε καλά καλά. Το κόβουμε σε φουντίτσες και το βράζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για λίγο (5 λεπτά για τα δικά μου γούστα είναι αρκετό-εάν το προτιμάτε περισσότερο βρασμένο αυξάνετε λίγο τη διάρκεια βρασμού του).

Αφήνουμε για λίγο  στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα με δύναμη για  να μη σβολιάσει.

Στη συνέχεια,  προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και αφού πάρει μία βράση και αρχίζει σιγά σιγά να πήζει, το  αφαιρούμε από τη φωτιά.

Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το γιαούρτι μας, τα τυριά της αρεσκείας μας και το τριμμένο μοσχοκάρυδο (το αγαπώ) καθώς και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά καλά.

Παίρνουμε ένα ταψάκι και το ρίχνουμε μέσα. Περιχύνουμε από πάνω την κρέμα μας (να πάει παντού) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σας,  για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει μία όμορφη κρούστα.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε. Δεν έχω λόγια. Το λάτρεψα. Πιστεύω και εσείς να το αγαπήσετε.

Καλή σας επιτυχία!!!

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
Scroll Up