- 135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ κακάο σε σκόνη
- 150 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ βούτυρο
- 3 μεσαία αυγά
- 1 κ. σούπας λάδι καρύδας (για άρωμα)
- 1/2 κ. γλυκού baking
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 ml μέλι
- 50 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
- 1 χούφτα καρύδια
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας ανακατεύοντας ελαφρώς με μία μαρίζ. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι και ένα ένα τα αυγά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) το κακάο (επίσης κοσκινισμένο), το baking και το αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και αφού ανακατέψουμε καλά καλά προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ρίχνουμε το μείγμα μας σε τετράγωνο ταψάκι (αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο-λογικά δε χρειάζεται περισσότερο για να μείνει λίγο υγρό).
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Τips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με αλεύρι αμυγδάλου.
Προσοχή μη το παραψήσετε - δε θα σας βγει υγρό.
Σε περίπτωση που δεν έχετε λάδι καρύδας δεν πειράζει μην το βάλετε-αντ' αυτού προσθέστε ένα λοβό βανίλιας ή εάν δεν πρόκειται να δοθεί σε παιδιά προσθέστε ένα σφηνάκι κονιάκ.