- 80 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ καστανή ζάχαρη
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεσαία αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα baking
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ κακάο NESTLE
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ σοκολάτα γάλακτος NESTLE ψιλοκομμένη
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE dessert ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή μαστίχα
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 με 160 βαθμούς. Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης , τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή με έναν αυγοδάρτη καλά καλά.
Σε άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας με το baking, τη σόδα, το κακάο και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά καλά και προσθέτουμε το λικέρ μας και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες.
Τέλος, τα καρύδια μας και αναμειγνύουμε καλά.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι 20 x 20 ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
TIPS
Δεν ψήνουμε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα ξεραθεί περισσότερο εσωτερικά-εμείς θέλουμε να είναι υγρό μέσα.
Η συνταγή αυτή είναι για 10-12 κομμάτια.
Εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με σοκολάτα λιωμένη.