To πάθος μου για ορεκτικά μάλλον το έχετε καταλάβει.
Εκπληκτική συνταγή ...πεντανόστιμη!
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κάππαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 8-10 ντοματίνια
- λίγο μαϊντανό
- 3-4 κ.σούπας ξύδι
- παρθένο ελαιόλαδο
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- αλάτι χονδρό και πιπέρι
Kόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μία ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, ξεπλένουμε και αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τις τηγανίζουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά μας και όταν πάρει και αυτή χρώμα ρίχνουμε κρεμμύδι,σκόρδο,ξύδι,ρίγανη,ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. Προσθέτουμε τέλος τα ντοματίνια μας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Περιχύνουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μεταφέρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε την καπονάτα, πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε.