΄Ενα ψωμάκι υπερτροφή με την πρωτείνη μας, τα μανιτάρια
- 4 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας
- 200 γρ μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 χούφτα άγρια ρόκα
- λίγο τριμένο πεκορίνο (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κρέμα βαλσαμικού
- 1 κ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μπωλ φτιάχνουμε το άλειμμα ανακατεύοντας καλά καλά όλα μας τα υλικά.
Παίρνουμε το ψωμάκι μας (κατά προτίμηση χθεσινό) και το φρυγανίζουμε για λίγο.
Αφού καθαρίσουμε μία σκελίδα σκόρδο την περνάμε από πάνω (την τρίβουμε ελαφρώς στην επιφάνεια του ψωμιού μας).
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι.
Αλείφουμε τα ψωμάκια μας με το άλειμμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά μας από πάνω, περιχύνοντας τελευταία με κρέμα βαλσαμικού.
Σερβίρουμε.
TIPS
Μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μαιντανό αντί για ρόκα καθώς και άλλο τυρί ή ακόμη να παραλείψουμε και το άλειμμα.
Τρώγεται μετά μανίας.