Υπέροχα, γεμιστά αυτή τη φορά με μαρμελάδα τα μπισκοτάκια μας.
- 170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (3/4 κούπας)
- 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (3/4 κούπας)
- 1 μεσαίο αυγό
- 50 γρ διάφορους ξηρούς καρπούς , περίπου 1/2 κούπα (φυστίκια-αμύγδαλα-καρύδια-κράνμπερις)
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 1/3 κούπας)
- 80 γρ κουβερτούρα ΝΕSTLE
- 1 σφηνάκι της αρεσκείας σας (εγώ αγαπώ μαστίχα)
Αρχικά στο μπολ του μίξερ (γίνεται και με μίξερ χειρός) τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, και το αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε καλά καλά).
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σφηνάκι μας μαζί με τους ξηρούς καρπούς (αφού πρώτα τους χτυπήσουμε στο multi να γίνουν σκόνη) και ψιλοκόψουμε αρκετά την κουβερτούρα NESTLE.
Πλάθουμε 2-3 μπάλες καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη, αφού πασπαλίσουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας με αλεύρι, κόβουμε με κουπ πατ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).
Αφήνουμε στην άκρη (σε σχάρα) να κρυώσουν καλά καλά. Γεμίζουμε με μαρμελάδα σπιτική κατά προτίμηση.
Εγώ εδώ έβαλα μία τέλεια βατόμουρο.