Τώρα που βγήκαν και τα ροδάκινα έτοιμο το αρωματικό μας κέικ.
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 3/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1 βανίλια
- λίγη κανέλλα σε σκόνη
- 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γ. baking
- 1 πρέζα αλάτι
- 3-4 ροδάκινα
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 30 γρ βούτυρο σε κυβάκια
Αρχικά παίρνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε λαδόκολλα αφού πρώτα το βουτυρώσουμε. Τοποθετούμε τα κομμένα (φρέσκα) ροδάκινα.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και την κανέλα και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 για 6-7 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βανίλια,το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking και μία πρέζα αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουμε καλά καλά και το μείγμα μας να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και τέλος σιγά σιγά το μείγμα μας με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρώς,τοποθετούμε στον προθερμασμένο μας φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση
Τιps
H γεύση του εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα των φρούτων. Ίσως καλύτερα προτιμείστε νεκταρίνια που είναι πιο νόστιμα διότι τα ροδάκινα δεν είναι πάντα τόσο νόστιμα.
Η συνταγή αφορά ταψάκι 20-22 εκατοστών διαμέτρου.