Ένα εύκολο και κυρίως αρωματικό κέικ.
- 160 ml καλαμποκέλαιο
- 3 μεσαία αυγά
- 100 γρ μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ ζάχαρη καρύδας
- 2 κ. σούπας μέλι ή μελάσα
- 240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεσαία καρότα τριμμένα στον τρίφτη (περίπου 340 γρ)
- 50 γρ κορινθιακή σταφίδα
- 60 γρ καρύδι ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού baking
- 1/3 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 150 γρ τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κ. σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Αρχικά τρίβουμε σε τρίφτη τα καρότα μας. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Επόμενη κίνηση, οι ξηροί μας καρποί. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τη σταφίδα ρίχνοντας ελάχιστο αλεύρι (για να μην πάνε στον πάτο κατά το ψήσιμο του κέικ).
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 (στον αέρα). Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά (πιστέψτε με δεν παίζει ρόλο η σειρά) - μόνο τα καρότα ρίχνουμε στο τέλος ανακατεύοντας ελαφρά με μία μαρίζ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο και αφού το βγάλουμε από τη φόρμα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη: Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ρίχνουμε σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε την επικάλυψη στο κέικ και σερβίρουμε.
Εάν επιθυμούμε, τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο (έτσι ώστε η επικάλυψη - to frosting να είναι πιο δροσερό).
Βασική προϋπόθεση να έχει κρυώσει καλά καλά το κέικ μας.
Σε περίπτωση που δεν αγαπάμε τους ξηρούς καρπούς, τους αντικαθιστούμε με επιπλέον 60 γρ αλεύρι.
Μία άλλη νότα στο κέικ θα έδινε ένα κομμάτι ανανά πολτοποιημένο στο multi.
Kαλή σας απόλαυση!!!