Κριτσίνια καρότου

 

Kριτσίνια καρότου
Συστατικά
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ καλαμποκιού ή και ολικής άλεσης
  • 80 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 τριμένα καρότα
  • λίγο λιναρόσπορο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκειά
Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.

 

Ανακατεύουμε σιγά σιγά με το κουτάλι και μετά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

 

Πλάθουμε μικρά μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

 

Τα παιδιά τρελαίνονται για κασεράκι και gouda θεωρώ, μπορείτε να βάλετε και τυρί εαν θέλετε (εγώ προτιμώ είναι αλήθεια κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα).

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 περίπου λεπτά στον αέρα.

Καλή σας απόλαυση

TIPS

Μπορείτε επίσης να τα κάνετε στριφτά και να βάλετε από πάνω σουσάμι.

Προσέξτε λίγο το μείγμα σας να είναι μαλακό και να πλάθεται. Οι αναλογίες των υγρών ίσως να διαφοροποιούνται λίγο ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείτε.

 

Scroll Up