Kεκάκια που σίγουρα τα παιδιά σας θα λατρέψουν.Χωρίς καν μίξερ.Και φυσικά χωρίς αυγά και βούτυρο.
Γρήγορο και πεντανόστιμο
- 200 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. γλυκού baking podwer
- 1 κ. σούπας κανέλα σκόνη
- 30 γρ καρύδια πολύ ψιλοκομμένα
- 30 γρ σταφίδα ξανθιά
- 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
- 160 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ γιαούρτι
- 40 ml γάλα ελαφρύ ή γάλα καρύδας
- 50 ml καλαμποκέλαιο
Σε μία μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το baking. Εαν θέλουμε ρίχνουμε και ελάχιστη σόδα.
Χτυπάμε στο μούλτι αφού καθαρίσουμε πολύ καλά τα καρύδια και τις σταφίδες μέχρι σχεδόν να λιώσουν (για να μην τις βλέπουν τα παιδιά).
Καθαρίζουμε και τρίβουμε καλά τα καρότα μας στον ψιλό τρίφτη και τα προσθέτουμε στα καρύδια και τις σταφίδες.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία άλλη μπασίνα ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το γιαούρτι με το γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς (χωρίς μίξερ με μαρίζ ή και με κουτάλι).
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε ελαφρώς και τέλος ενσωματώνουμε το μείγμα με τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Μοιράζομαι σε φόρμες για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και αφαιρούμε τις φόρμες (καραμελόχαρτα).
Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε λίγη άχνη πριν σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!