Bενετσιάνικοι λουκουμάδες

 

Βενετσιάνικοι λουκουμάδες

Βενετσιάνικα λουκουμαδάκια (castagnole)

Τα αγαπώ πολύ. Τα φτιάχνουν τις Απόκριες στην Ιταλία. Τα έχω φάει και είναι εξαιρετικά.

Μία φίλη μου έδωσε τη συνταγή, δική σας.


Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 75 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεσαία αυγά
  • 75 ml καλαμποκέλαιο
  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

 

Σε ένα μπωλ τοποθετούμε όλα μας τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε).

 

Πλάθουμε με τα χέρια μας ένα ζυμάρι (μαλακό βγαίνει στην υφή του) και κόβουμε κομμάτι κομμάτι. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια μικρά και στη συνέχεια τα κόβουμε με ένα μαχαιράκι.

 

Δημιουργούμε μπαλάκια και αφού ζεστάνουμε ελαιόλαδο σε φριτέζα ή τηγάνι τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μας.

 

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι, αφήνοντας και λίγο να κρυώσουν, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.