- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 2 κούπες αλεύρι για πίτες
- 1/2 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού ξύδι
- παρθένο ελαιόλαδο και σουσάμι για πασπάλισμα
- 1 1/2 κούπα φέτα τριμένη καλά
- 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμένη
- 1 κούπα κασέρι τριμένο
- 7 κούπες φρέσκο γάλα
- 4 μεγάλα αυγά
- 7 κ.σούπας κόρν φλάουρ
- 3 κ.σούπας βούτυρο
Μία υπέροχη πίτα που αγαπώ τόσο πολύ.
Σας δίνω σαφείς οδηγίες, ακολουθείστε τις και δε θα χάσετε.
Για την κρέμα
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 από τις 7 κούπες γάλα.
Τοποθετούμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μη μας αρπάξει.
Πριν προλάβει να φουσκώσει ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα με το κόρν φλάουρ.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αφού κρυώσει λίγο και τέλος τα τυριά μας. Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα.
Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπεράκι.
Για το φύλλο
Σε μία μπασίνα βάζουμε το αλεύρι μας,ανοίγουμε μία γούβα στη μέση με το χέρι και ρίχνουμε 1/4 του ποτηριού λάδι, ξύδι αλάτι και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά καλά με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Τη χωρίζουμε σε 6 ομοιόμορφα μπαλάκια και την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και με λεπτό πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι.
Στρώνουμε 3 φύλλα, αφού λαδώσουμε πολύ καλά το ταψί μας και τα ενδιάμεσα φύλλα με ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα αφού γυρίσουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην πίτα.
Δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε τα φύλλα ενδιάμεσα.
Χαράζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο (προσοχή βάζουμε αρκετό λάδι στις άκρες για να ψηθεί σωστά ), ραντίζουμε με λίγο νερό και σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας.
Καλή καλή επιτυχία! Υπέροχη συνταγή!!
Εαν δε θέλετε παραλείπετε την παρασκευή του χωριάτικου φύλλου και φτιάχνετε μόνο τη γέμιση, αντικαθιστώντας το φύλλο με ένα αγοραστό χωριάτικο ή φύλλο κρούστας-το γευστικό αποτέλεσμα όμως δεν θα είναι ίδιο.