Τυροπιτάκι ή τυρόψωμο ή όπως θέλεις πες το.....
Συστατικά
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 ml καλαμποκέλαιο
- 50 γρ βούτυρο
- 100 ml γάλα χλιαρό
- 1 κ. σούπας κόρν φλάουρ
- 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ φέτα βαρελίσια - 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και αφήνω για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνω το βούτυρο, το καλαμποκέλαιο, το κορν φλάουρ το αλάτι και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύω καλά και πλάθω μια μπάλα, σκεπάζω με λινή πετσέτα και αφήνω για 30-40 λεπτά στην άκρη.
Χωρίζω σε 10 μπαλίτσες, και βάζω σε κάθε μπάλα λίγη φέτα τριμμένη. Ανοίγω με τα χέρια μου.
Αλείφω με τον κρόκο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή απόλαυση!!!!