- 250 ml καλαμποκέλαιο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 2-3 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού (έτσι για λίγο άρωμα)
- 300 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 αυγό
- ελάχιστο πιπέρι
- καθόλου αλάτι (στα παιδάκια μας -είναι ήδη αλμυρή η φέτα)
- 1 κρόκο ή λίγο γάλα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι μας όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και κάνουμε μία μπάλα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης, λιώνοντας αρκετά τα τυριά (γιατί τα παιδιά δεν αγαπούν πολύ το τυρί και ειδικά τα μεγάλα κομμάτια του).
Παίρνουμε τη ζύμη μας και με τη βοήθεια του πλάστη (ή και με τα χέρια μας) ανοίγουμε σε φύλλο.
Με κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά σχήματα και τα γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα μας.
Κλείνουμε καλά καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου και απλώνουμε σε λαδόκολλα (στο ταψί μας).
Εάν επιθυμούμε αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού ή και με γάλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία!
Υπέροχη,αγαπημένη συνταγή.
Θα την λατρέψετε μικροί και μεγάλοι!
TIPs
- Μπορούμε να βάλουμε και διάφορα άλλα κίτρινα τυριά στη ζύμη και περισσότερο αλάτι και πιπέρι εαν πρόκειται να φάνε και οι μεγάλοι.
- Με την ίδια επίσης ζύμη γίνονται και λουκανικοπιτάκια με προσθήκη ελάχιστης μουστάρδας.
- Εαν δυσκολεύεστε με πλάστες,κουπ πατ κλπ απλώστε με το χέρι ζύμη,ελάχιστη γέμιση και κάντε μπαλάκια (είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα).