Aρωματική κοτόπιτα με κινόα και τυράκι αγελαδινό Μαστέλο®

 

Aρωματική κοτόπιτα με κινόα και τυρί αγελαδινό Μαστέλο®

Αναδύονται όλα της τα αρώματα

Συστατικά
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο σε ροδέλες
  • 1 κ.γλυκού κουρκουμά
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κούπα κινόα
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ τυρί αγελαδινό Μαστέλο® σε κομματάκια
  • 150 γρ ανθότυρο Μαστέλο®
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι -μπόλικο φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα φιλέτα μας με κρύο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε για λίγο σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι.

 

Αφού τα ξεπλύνουμε καλά πάλι, κόβουμε σε κυβάκια και σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τον κουρκουμά και στη συνέχεια την κινόα.

 

Ρίχνουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τις πιπεριές, δυόσμο και μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Αλατοπιπερώνουμε. Τρίβουμε τη μισή φέτα με το αγελαδινό Μαστέλο® και ανακατεύουμε το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα).

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 με αντιστάσεις. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 3 φύλλα (αλείφοντας τα με λάδι κάθε φορά).

 

Ξεκινάμε λίγο λίγο το μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε άλλα 2 φύλλα. Επαναλαμβάνουμε για 2-3 φορές και αφού το μείγμα μας τελειώσει τοποθετούμε από πάνω ξανά 2 φύλλα αλειμένα με παρθένο ελαιόλαδο.

 

Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί (φέτα και ανθότυρο) και κάνουμε μία στρώση μόνο με αυτά.

Κλείνουμε το πάνω μέρος της πίτας μας προσθέτοντας επιπλέον 3-4 φύλλα.

 

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Εαν επιθυμούμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (όπως έκανα και εγώ).

Καλή σας απόλαυση!!!