- 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 380 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 40 γρ κακάο σε σκόνη
- ελάχιστη κανέλα σε σκόνη
- 1 κ. σούπας κονιάκ
- 1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
- ξύσμα 1/2 μέτριου πορτοκαλιού
- 220 γρ μπισκότα διάφορα (oreo, γεμιστά, ολικής)
- Ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
- Κακάο σε σκόνη, αποξηραμένη καρύδα
Αρχικά τοποθετούμε όλα τα μπισκότα στο multi μαζί με την κανέλα (καλό είναι να έχουμε διάφορα είδη από αυτά) και τα χτυπάμε μέχρι να αλεστούν τελείως (να γίνουν σκόνη).
Στη συνέχεια, σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος - μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από την εστία, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κομμάτια κουβερτούρας, το κακάο, το ξύσμα και το βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα μας. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μέλι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Προσθέτουμε μέσα σ αυτό το μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά καλά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι ορθογώνιο (αυτό του κέικ το μακρόστενο), αφού πρώτα τοποθετήσουμε καλά μία λαδόκολλα (υποχρεωτικό αυτό το βήμα).
Αφήνουμε για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους).
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες αφού σκεπάσουμε το ταψάκι με μεμβράνη.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κυβάκια (εδώ ίσως χρειαστεί να ψαλιδίσετε τελείως τα πλαινά της φόρμας για να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο κόψιμο τους ), πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Η απόλυτη λατρεία!! Καλή σας απόλαυση!
Τip
Δοκιμάστε μία φορά να το φτιάξετε μόνο με τα γεμιστά, στρογγυλά σοκολατένια και με φράουλα μπισκότα.
Μην το επιχειρήσετε σε στρογγυλή φόρμα γιατί προβλέπεται να τρώτε όλα τα τριγωνικά κομμάτια που θα σας βγαίνουν γύρω γύρω. Εάν δεν έχετε τέτοια μακρόστενη φόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μικρή τετράγωνη (20Χ20)
Επίσης αντί για ξηρούς καρπούς σαν επικάλυψη μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα (ψιλοκομμένα).
H συνταγή μας δίνει περίπου 50 τεμ.