Γευστικά σοκολατάκια με κακάο
Συστατικά
- 280 γρ κουβερτούρα 70%
- 300 γρ ρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη
- κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μαγειρικό σκεύος τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και ανάβουμε την εστία.
Αποσύρουμε ακριβώς πριν το σημείο βρασμού.
Προσθέτουμε σε μπολ που έχουμε κόψει την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και ρίχνουμε και το μέλι.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι να κρυώσει τελείως).
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Με ένα κουτάλι ή με το scoop κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε γρήγορα γρήγορα σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Απλώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κακάο.