Το κέικ που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Υγρό και πεντανόστιμο χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το μυστικό συστατικό.....
- 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. baking
- 1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
- 180 γρ βρασμένο παντζάρι
- 3 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 4 κ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 2 κ.σούπας κακάο σκόνη
- 3 κ.σούπας λάδι καρύδας
Παίρνουμε τα παντζάρια και αφού τα πλύνουμε τα βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε αρχικά το καλαμποκέλαιο με το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το baking, (1 πρέζα σόδα εαν θέλουμε-προαιρετικά) και το κακάο μας κοσκινισμένο.
Αφού τα ανακατέψουμε με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το τριμένο παντζάρι (σσσςςςς μην το πείτε ούτε του παππά) και τέλος το κοσκινισμένο μας αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά.
Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και αφού ρίξουμε το μείγμα μας (δε βγαίνει πολύ υγρό σαν μείγμα μην ανησυχήσετε) ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 40-45 λεπτά (ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε μαζί τα υλικά της επικάλυψης και σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύουμε για μισό με 1 λεπτό.
Περιχύνουμε ζεστό ζεστό έτσι όπως είναι και αφού αφήσουμε για λίγο σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!!!
ΤΙPS
Αντί για σιρόπι αγαύης μπορείτε να βάλετε και πετιμέζι.
Εαν δεν αγαπάτε ή δεν έχετε λάδι καρύδας σπίτι, αντικαταστείστε το με βούτυρο