Σοκολατένιο γλυκάκι
Μερίδες: 6
Συστατικά
- 180 γρ ζάχαρη καστανή ακατέργαστη
- 2 αυγά
- 50 γρ κακάο σε σκόνη
- 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού baking
- 30 γρ αμύγδαλο τριμένο στο μούλτι (προαιρετικά)
- 180 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αμύγδαλο baking και κακάο και προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας.
Επίσης, μπορούμε να βάλουμε και τριμένο καρύδι -αλλά θα αφαιρέσουμε το αμύγδαλο (το έχω κάνει και με φυστίκι αιγίνης και είναι τέλειο).
Αφού λοιπόν ανακατευτεί καλά καλά, βουτυρώνω μία μικρή φόρμα και ψήνω ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 για 25 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας-προσοχή μην το παραψήσετε όμως για να είναι υγρό λίγο).