Cinnamon rolls

 

Cinnamon rolls
Συστατικά
  • 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ χλιαρό γάλα
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
Για τη γέμιση
  • 180 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 γενναίες κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και τα ρίχνουμε στον κάδο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.

 

Δημιουργούμε μία μπάλα, τοποθετούμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να διπλασσιαστεί.

 

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με αλεύρι  και με τη βοήθεια μικρού πλάστη (το μείγμα θα πρέπει να είναι πολύ πολύ αφράτο, σχεδόν να κολλάει.

 

Αλείφουμε την επιφάνεια με τα υλικά της γέμισης (εγώ τα ανακατεύω όλα αυτά μαζί  και αλείφω με μαχαίρι όλη την επιφάνεια) διπλώνουμε σε ρολό  και κόβουμε κομμάτια  με κλωστή.

 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 για 20 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε

 

Εαν θέλουμε φτιάχνουμε και ένα γλάσο  (40 γρ άχνη, 40 γρ βούτυρο,100 γρ τυρί κρέμα ) και τα περιχύνουμε όσο είναι ζεστά.
Καλή σας απόλαυση