Mπισκότα Σκακιέρα

 

Μπισκότα "Σκακιέρα"

Βουτυράτα, λατρεμένα μπισκότα βανίλιας σοκολάτας....

Συστατικά
  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. baking
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κούπα κακάο
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 1 ασπράδι (για σύνδεση 2 μειγμάτων)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ανακατεύοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά καλά (μπορούμε και με το χέρι χωρίς χρήση μίξερ).
 
 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό μας και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνοντας στο μείγμα μας τελευταίο το αλεύρι.
 
 
Δημιουργούμε μία αφράτη ζύμη και αφού της δώσουμε ένα σχήμα (συνήθως την κάνουμε μία μπάλα).
Χωρίζουμε στα δύο και στο ένα μείγμα προσθέτουμε το κακάο αφού το κοσκινίσουμε πρώτα. Ανακατεύουμε καλά καλά το μείγμα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε για 20 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο για να " ξεκουραστεί".
 
 
Ανοίγουμε με τον πλάστη  και τα δύο μείγματα (όχι ταυτόχρονα εννοείται) στο ίδιο μέγεθος περίπου και κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες.
Παίρνουμε μία λευκή λωρίδα και μία σοκολατένια. Αφού βάλουμε στο πλάι λίγο ασπράδι ενώνουμε μεταξύ τους.
 
 
Συνεχίζουμε από πάνω εναλλάξ (δηλαδή εκεί που είχαμε άσπρο βάζουμε σοκολατένιο μείγμα) και το κάνουμε επίσης άλλη μία φορά (να δημιουργηθούν 3-4 στρώσεις).
Τοποθετούμε λίγο ακόμη στο ψυγείο αφού τυλίξουμε με μεμβάνη. Κόβουμε με μαχαίρι, βλέπουμε ότι δημιουργείτει ένα είδος "σκακιέρας".
 
 
Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
 
Καλή επιτυχία. Πιστέψτε με είναι πεντανόστιμα.

 
Τips
  • Boύτυρο και αυγό πάντα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μπορείτε επίσης να βάλετε οτιδήποτε άλλο σε αρωματικό μέσα στο μείγμα.

 

Scroll Up