Τα δικά μου ντόνατς φούρνου
Συστατικά
- 200 γρ γάλα φρέσκο χλιαρό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κρόκοι αυγών
- 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ.γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους με το λιωμένο βούτυρο (ξύσμα πορτοκάλι – εαν θέλουμε –εγώ δεν έβαλα) και λίγο λίγο το αλεύρι μας.Ανακατεύουμε καλά καλά.
Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα που να κολλάει.Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας και κάνουμε μία μπάλα.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με πλάστη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές.Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 περίπου εκατοστό.
Κόβουμε το ζυμάρι μας, εαν θέλουμε το γεμίζουμε (εγώ έβαλα κομματάκια μαύρης σοκολάτας) και αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη,ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο,τα περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε.
Προσοχή δώστε πρώτα στα παιδιά να δοκιμάσουν γιατί νομίζω δε θα μείνει για εκείνα, εαν δοκιμάσετε εσείς πρώτα.
Εγώ τα λάτρεψα, πιστέψτε με δεν είναι σαν τα τηγανητά, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ νόστιμα.
Καλή σας επιτυχία.