- 500 γρ spaggetti (της αρεσκείας σας)
- 500 γρ γαρίδες
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Αρχικά, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας, αφαιρώντας το εντεράκι τους - χαράσσοντας τη ράχη τους.
Εαν επιθυμούμε αφαιρούμε και το κέλυφος τους.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο τις γαρίδες μας με λίγο ελαιόλαδο,μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδοκοκκινήσουν (δεν το κάνουμε περισσότερο από 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά).
Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το σκεύος μας τις γαρίδες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι μας το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι και αφού τα σωτάρουμε λίγο, ρίχνουμε το ούζο μας. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις φρεσκοκομμένες ντομάτες μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας. Όταν πιει τα υγρά της είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (κρατώντας τα 2-3 λεπτά λιγότερο).
Αφαιρούμε τα μακαρόνια μας από την κατσαρόλα και αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε όλα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες, που εν τω μεταξύ έχουμε βάλει ξανά επάνω στο μάτι μας.
Αφήνουμε να πάρει ελαφρώς μία βράση και σερβίρουμε.
Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο αρωματικό μαϊντανό.
Πιστέψτε με, είναι υπέροχη συνταγή.