- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο +1 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. σούπας μουστάρδα (απαλή)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα γλυκειά πάπρικα
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα (απαλή)
- ξύσμα ενός λεμονιού
- χυμός 1/2 λεμονιού
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο
- 4-5 χρωματιστά ντοματίνια
- 1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 κ. σούπας κάσιους
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μας (εγώ το βάζω και σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγο ξύδι για περίπου 10 λεπτά) και αφού το τοποθετήσουμε σε ξύλο κοπής το κόβουμε σε λωρίδες ή όπως επιθυμούμε.
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα (ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί) και το περιχύνουμε, αφού πρώτα το τοποθετήσουμε σε μπολ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Τοποθετούμε τηγάνι ή γουόκ στη φωτιά (γίνεται τέλειο σε γκάζι εάν έχουμε) και αφού ρίξουμε λάδι και σησαμέλαιο σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά γυρίζοντας το με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο σημείο αυτό φτιάχνουμε τη σος σας ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και τοποθετώντας τα για λίγο στο ψυγείο.
Κόβουμε το μαρούλι μας και τα υπόλοιπα λαχανικά μας, τοποθετούμε σε σαλατιέρα και τέλος τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο.
Περιχύνουμε με το σος και επιτέλους σερβίρουμε.
Μία σαλάτα, κυρίως γεύμα πλούσια σε βιταμίνες.
Καλή σας απόλαυση!!!
Tips
Μπορείτε να βάλετε και λίγο τυρί όπως ανθότυρο ή cottage.
Ταιριάζει επίσης και κάποιο εσπεριδοειδές τύπου πορτοκάλι, γκρέιπ φρουτ (για τους πιο τολμηρούς) ή ό,τι άλλο εσείς αγαπάτε (εγώ εδώ έβαλα 2-3 μούρα που έτυχε να έχω).