- 10 βασιλικούς χουρμάδες
- 1 κούπα κάσιους ωμά
- 2 κ. σούπας σκόνη κακάο
- 1 κ.σούπας λάδι καρύδας
- 1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης
- 10 γρ σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
- 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
- 1/2 κούπα γάλα καρύδας η γάλα αμυγδάλου
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 3 κ.σούπας σιρόπι αγαύης
- 20 γρ σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
Για τη βάση
Παίρνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μαζί σε ραβδομπλέντερ. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε λίγο από το μείγμα (περίπου 1 κ. σούπας) σε θήκη για μάφιν. Εγώ έβαλα μία κουταλιά του γλυκού μιας και τα έβαλα σε mini θήκες.
Τοποθετούμε για μία ώρα στην κατάψυξη.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε πολύ καλά σε
ραβδομπλέντερ ή multi.
Aφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το κακάο και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι αγαύης, την κρέμα αβοκάντο και τη σοκολάτα.
Εαν το προτιμάμε ρίχνουμε βατόμουρα (φρέσκα εαν είναι η εποχή τους).
Μεταφέρουμε σε μπωλ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες των μάφιν και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, λιώνουμε σοκολάτα υγείας και ρίχνουμε από πάνω πριν σερβίρουμε μαζί με αποξηραμένους καρπούς.
Τέλος, εαν επιθυμούμε περιχύνουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας -εγώ εδώ έβαλα και λίγη σπιτική μαρμελάδα φράουλας.