Η δική μου μηλόπιτα…..

 

Η δική μου μηλόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας
1 hr 10 mins
 



Μερίδες: 1 ταψί 18-20 εκ.
Θερμίδες: 370 kcal
Συστατικά
Για τη ζύμη
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι σόδα αραιωμένο σε χυμό από ένα λεμόνι (εγώ έβαλα lime σήμερα, πιο αρωματικό)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • προαιρετικά καρύδια (εγώ δεν βάζω συνήθως)
Για τη γέμιση
  • 5 μήλα φυρίκια
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • λίγη κανέλα
Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε καλά τα φυρίκια μας τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 18-20 εκ.

 

Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε από πάνω πρώτα το βούτυρο και στη συνέχεια το σιρόπι αγαύης. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Εαν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω καρύδια και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι μας με το μπέικιν και προσθέτουμε τη σόδα μας, το αυγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.

 

Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.

 

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 για 35 λεπτά περίπου.

 

Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Καλή σας απόλαυση.

 

Πιστέψτε με είναι υπέροχη!!!!

 

Αγαπώ πολύ αυτή τη συνταγή γιατί μου θυμίζει τη μηλόπιτα των παιδικών μου χρόνων, τη μηλόπιτα της γιαγιάς.

Με μία παραλλαγή σημαντική όμως - την αντικατάσταση της ζάχαρης με σιρόπι αγαύης.

 

Scroll Up