Kαλαμάκια χοιρινά με σπιτική πίτα

 

Χοιρινά καλαμάκια με σπιτική πίτα

Αγαπώ

Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 8 καλαμάκια χοιρινά
Για τις πίτες
  • 120 γρ χλιαρό νερό
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2 κ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ γάλα ελαφρύ
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε σκεπασμένα για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (με λίγο αλατάκι)  και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα λείο και μαλακό  ζυμάρι και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Εάν είναι σφιχτό (ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιούμε) ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή ελάχιστο γάλα ακόμη.
Αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένο σε μία βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα.
Παίρνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες (8-10 περίπου ανάλογα με το μέγεθος).

Ανοίγουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη (ή και με τα χέρια μας) και τοποθετούμε τα ψωμάκια σε αντικολητικό τηγάνι (ρίχνοντας ελάχιστο λάδι) ή σε γκριλιέρα για 1-2 λεπτά.

Ψήνουμε τα καλαμάκια μας στο γκριλ (αφού αλατίσουμε και προσθέσουμε πάπρικα και ρίγανη) και όταν πλέον είναι έτοιμα σερβίρουμε παρέα με την πιτούλα,  φρεσκοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι και λίγο τζατζίκι (εγώ αγαπώ και κόλιανδρο....σσσςςςς μην το πείτε).

Υπέροχο ελληνικό φαγητάκι στο σπίτι.