Kαρπάθικος ντάκος

 

Καρπάθικος ντάκος-αλλιώς αλμυρό cheesecake

Οταν έχεις καλά υλικά φτιάχνεις τον πιο τέλειο ντάκο!!!

Μερίδες: 2
Συστατικά
  • 5-6 ψιλοκούλουρα Καρπάθου (ή άλλο παξιμάδι)
  • 100 γρ φέτα πικάντικη
  • 50 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγα ντοματίνια
  • λίγη κάπαρη
  • κρέμα βαλσαμικού
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Παίρνουμε τα ψιλοκούλουρα και τα χτυπάμε στο  multi. Προσθέτουμε λίγο λάδι ή ελάχιστο νερό για να μαλακώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα τσέρκι.

Εαν δεν έχουμε μπορούμε να κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία χωρίς να τα χτυπήσουμε στo multi,απλά τα ψιλοβρέψουμε και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

 

Σε ένα μπωλ τοποθετούμε τη φέτα ψιλοκομμένη, το κρεμμυδάκι το φρέσκο ψιλοκομμένο λίγο αλάτι,λίγο λάδι και το στραγγιστό μας γιαούρτι.

 

 

Τοποθετούμε από πάνω από τα ψιλοκούλουρα και στη συνέχεια κόβουμε το αγγουράκι.

 

Προσθέτουμε και τα ντοματίνια είτε κομμένα στα 4 είτε όπως μας αρέσει (μπορείτε να τα τρίψουμε κιόλας).

 

Ρίχνουμε την κάπαρη, λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού.

 

Καλή σας απόλαυση.

 

Αγαπώ ντάκο, αγαπώ Κάρπαθο!!!

Scroll Up