Eνα σνακ για μικρούς και μεγάλους!!!
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ μπαγιάτικο ψωμί μόνο ψύχα
- λίγο δυόσμο
- 1 μέτριο αυγό
- ξύσμα λεμονιού
- 3-4 αραβικές πίτες
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη πάπρικα γλυκειά
Παίρνουμε το ψωμάκι και το βάζουμε σε ένα μπωλ με λίγο νερό για να μαλακώσει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Τοποθετούμε σε ένα μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να αναμειχθούν με το μείγμα του κρεμμυδιού.
Αφήνουμε το μείγμα για λίγο να ''σταθεί'' στο ψυγείο (για μισή τουλάχιστον ωρίτσα).
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αφού στρώσουμε μία λαδόκολλα αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο και το τοποθετούμε στο φούρνο κάνοντας μπαλίτσες (στο μέγεθος που μας αρέσει).
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ψηθούν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τις αραβικές πίτες και αφού τις λαδώσουμε και τις πασπαλίσουμε με την πάπρικα ψήνουμε σε ταψάκι στο φούρνο για 5-7 λεπτά στους 180-190 βαθμούς.
Κόβουμε σε τετράγωνα και αφού βάλουμε φύλλα baby σπανάκι (προαιρετικά) τοποθετούμε από πάνω τα κεφτεδάκια και ότι άλλο εμείς επιθυμούμε.
Καλή σας απόλαυση
Θα το λατρέψετε....σας το υπογράφω (και κυρίως τα παιδιά σας).
TIPS
Οτι μυρωδικό πράσινο χρησιμοποιείτε ψιλοκόψτε το για να το εξαφανίσετε από τους κεφτέδες-τα παιδιά δε θέλουν να βλέπουν ''πράσινα''.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.