Kέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

 

Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Η συνταγή που προέκυψε εχθές όταν μου έφεραν μυρωδάτα λεμόνια. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Συστατικά
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά μεσαία (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ξυνόγαλο
  • 2 κ. σούπας παπαρουνόσπορο
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 μήλο μικρό τριμένο στον ψιλό τρίφτη
Για το ελαφρύ γλάσσο
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα με το χυμό του λεμονιού, το ξυνόγαλο και το τριμένο μήλο.

 

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και τέλος τον παπαρουνόσπορο. Τοποθετούμε σε αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 λεπτά και στη συνέχεια για 20 λεπτά στους 180. 

 

Αφήνουμε να κρυώσει.

 

Καλή σας απόλαυση.

 

Εαν επιθυμείτε φτιάχνετε και περιχύνετε με γλάσσο λεμονιού (ζεσταίνετε για όλα τα υλικά για το γλάσσο)  και περιχύνετε όσο είναι ζεστό. Προσοχή είναι αραιό, δεν είναι πυκτό.

 

Scroll Up