Koτόπουλο με φλωμάρια

 

Κοτόπουλο με φλωμάρια
Συστατικά
  • 1 κόκορα χωριάτικο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 1/2 χυμό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό
  • 500 γρ φλωμάρια
Εκτέλεση

Παραμονές Χριστουγέννων και το γιορτινό τραπέζι ετοιμάζεται. Από παιδί θυμάμαι πάντα τα Χριστούγεννα τη γιαγιά να ετοιμάζει κόκκορα κοκκινιστό παραδοσιακά.

Σήμερα θα κάνω μια μικρή αλλαγή. Θα φτιάξω κόκκορα με φλωμάρια.

Σας δίνω τη συνταγή :

Πλένουμε καλά καλά τον κόκορα, τον κόβουμε σε κομμάτια και  αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε επιφάνεια εργασίας, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για  λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες  με το χυμό, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περίπου 3 κούπες ζεστό νερό. 

Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄με 1,5 ώρα (ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το κοτόπουλο μας).

Όταν το κοτόπουλο μας βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο σε μία πιατέλα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα μία με δύο κούπες ζεστό νερό και προσθέτουμε τα φλωμάρια μας.

Σε 7 με 10 λεπτά είναι έτοιμα-αναγράφεται και στη συσκευασία τους. Τοποθετούμε ξανά το κοτόπουλο μας μέσα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.

Προσθέτουμε από πάνω  μυζήθρα και λίγο ψιλοκομμένη φέτα. Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε τριμμένο καλαθάκι, Λήμνου φυσικά, αγαπημένο μιας και τα φλωμάρια είναι από τη Λήμνο.

Καλή σας απόλαυση!!! Το φαγητό αυτό το λάτρεψα.

Τips

Μπορείτε εκτός από φλωμάρια να βάλετε χυλοπιτένια μακαρόνια ή και απλά μακαρόνια.