Koτόπουλο με φλωμάρια

 

Κοτόπουλο με φλωμάρια
Συστατικά
  • 1 κόκορα χωριάτικο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 1/2 χυμό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό
  • 500 γρ φλωμάρια
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά καλά τον κόκορα, τον κόβουμε σε κομμάτια και  αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Σε επιφάνεια εργασίας, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα 3/4 από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για  λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες  με το χυμό, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περίπου 3 κούπες ζεστό νερό. 

Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄με μία ώρα. 

Όταν το κοτόπουλο μας βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο σε μία πιατέλα.

 

Προσθέτουμε στη σάλτσα μία με δύο κούπες ζεστό νερό και προσθέτουμε τα φλομάρια μας.

Σε 7 με 10 λεπτά είναι έτοιμα. Τοποθετούμε ξανά το κοτόπουλο μας μέσα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.

 

Προσθέτουμε από πάνω τριμμένο καλαθάκι, Λήμνου φυσικά, αγαπημένο.

Καλή σας απόλαυση!!! Το φαγητό αυτό το λάτρεψα, τόσο όσο και το νησί!

 

Τips

Μπορείτε εκτός από φλωμάρια να βάλετε χυλοπιτένια μακαρόνια ή και απλά μακαρόνια.

Eαν δεν έχετε καλαθάκι Λήμνου, προσθέστε λίγη φέτα ή κίτρινο τριμμένο τυρί ή ακόμη και παραδοσιακή μυζήθρα.

Scroll Up