Moσχαράκι «ποντίκι» κοκκινιστό με ρύζι

 

Μοσχαράκι "ποντίκι" κοκκινιστό με ρύζι
Θερμίδες: 670 kcal
Συστατικά
  • 1 kg μοσχάρι ποντίκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 τριμμένο καρότο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι (αμερικάνικου τύπου)
  • 3 κούπες νερό
  • λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κρέας μας και το πλένουμε καλά καλά. Το κόβουμε σε μικρές μπουκιές και αφού ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, το σωτάρουμε ελαφρώς (αφού σκουπίσουμε το νερό με απορροφητικό χαρτί).
 
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε.Στη συνέχεια το τριμένο καρότο, την κανέλα και το χυμό ντομάτας μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ (αφού τον αραιώσουμε σε λίγο νεράκι).
Εαν θέλουμε ρίχνουμε και μία πρέζα ζάχαρη.
 
 
 
Σκεπάζουμε όλο το κρέας μας με ζεστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 2-3 ώρες (ανακατεύοντας κατά διαστήματα-αυτό το στάδιο εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι το κρέας).
 
 
 
Ισως χρειαστεί κατά περιόδους να προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό. Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε στην άκρη.
 
 
Εαν δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα μας και έχει πολλά υγρά αφαιρούμε το κρέας και ξαναβάζουμε στο μάτι, αφού προσθέσουμε ελάχιστο corn flour. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το ρύζι  μας.
 
 
Σε μία κατσαρολίτσα σωτάρουμε ελαφρώς λίγο λάδι με το ρύζι μας. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι, μέχρι να πιει όλο του το νερό. Θα υπολογίσετε από 10-15 λεπτά.
 
Σερβίρουμε, εαν επιθυμούμε πασπαλίζοντας με τυρί τριμένο.
 
 
TIPS
Eαν επιθυμούμε μπορούμε να ρίξουμε την ώρα που βράζει λίγο σαφράν (είναι λίγο ιδιαίτερο όμως για τα παιδιά) ή και λίγο ξύσμα λεμονιού-Θα απογειώσει το ρύζι μας.
 
Να θυμάστε ότι το καρότο είναι εξαιρετικό στα κοκκινιστά. 
Scroll Up