- 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
- 2 κολοκύθια στρογγυλά Σαντορίνης κομμένα σε κύβους
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 1/2 μάνγκο (το μυστικό μου)
- 6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- λίγο σχοινόπρασσο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο κρόκο Κοζάνης
- αλάτι
- πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βράζω νερό, αλατίζω λίγο και προσθέτω το κριθαράκι μου μαζί με τον κρόκο Κοζάνης.
Μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, βγάζοντάς το από τη φωτιά 2-3 λεπτά νωρίτερα απ ότι γράφει.
Στραγγίζω και αφήνω στην άκρη.
Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτω παρθένο ελαιόλαδο και ρίχνω όλα τα λαχανικά μου (εκτός από το μάνγκο και το μαϊντανό).
Τα σοτάρω για λίγο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς (δεν θέλω να μαγειρευτούν πολύ).
Στη συνέχεια προσθέτω το κριθαράκι μου, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μάνγκο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω… πιστέψτε με είναι εξαιρετικό!!!!!!!!!
Και μην πείτε το μυστικό, δίνει άλλη νότα στο κριθαρώτο σας.
Καλή σας απόλαυση!!