Κριθαρότο με μανιτάρια

 

Κριθαρότο με μανιτάρια
Χρόνος μαγειρέματος
37 mins
Συνολικός χρόνος
40 mins
 
Θερμίδες: 400 kcal
Συστατικά
  • 1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (εαν το φτιάξετε για τα παιδιά μη βάλετε)
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 500 gr κριθαράκι μέτριο
  • ζωμός λαχανικών
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε χωρίς να τα πλύνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

 

Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια το σκόρδο μας.

 

Βάζουμε τα μανιτάρια μας και τα σωτάρουμε (προσοχή δεν ρίχνουμε νερό) για λίγη ώρα και ανακατεύουμε για περίπου 5 με 10 λεπτά.

Προσθέτετε εαν επιθυμείτε και λίγη ντοματούλα σε μικρά μικρά κυβάκια.

 

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι, το τοποθετούμε στο μάτι και βάζουμε το  κρεμμύδι μας μαζί με λίγο λάδι. 

 

Το τσιγαρίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κριθαράκι μας.

 

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μας και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).

 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι το κριθαράκι μας γίνει al dente-να κρατάει δηλαδή.

 

Ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος (εαν θέλουμε μία κουταλιά βούτυρο) και τριμένη παρμεζάνα.

 

Καλή απόλαυση....το αγαπώ!