Τώρα που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους δοκιμάστε αυτό το λαχταριστό κέικ. Με ή χωρίς τα παιδιά σας δεν έχει σημασία. Το σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθείτε.
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 280 γρ καστανή ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γ. baking
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 180 γρ κεράσια πλυμένα και καθαρισμένα
- 50 γρ καστανή ζάχαρη
- 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
- 50 γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά για δύο με τρία λεπτά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά μας και στη συνέχεια το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε και το αλεύρι (κοσκινισμένο) με το baking και τέλος τα καθαρισμένα κεράσια.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς μεταξύ τους σε ένα μπωλ και κάνουμε κάτι σαν τριφτή ζύμη όλα μαζίτα υλικά της επικάλυψης, πασπαλίσουμε με αυτήν το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας).
Καλή σας απόλαυση!
Tips
Σας έχω ξαναγράψει μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα αγαπάτε, για παράδειγμα φράουλες, βατόμουρα κ.λ.π.