Λουκανικοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

 

Λουκανικοπιτάκια

Δεν αγαπώ πολύ τα λουκάνικα αλλά πρέπει καμία φορά να κάνουμε και το χατήρι στα παιδάκια μας. Λουκανικοπιτάκια λοιπόν σπιτικά, μαμαδίστικα και κυρίως με ζύμη γιαουρτιού.

Συστατικά
  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ καλαμποκέλαιο
  • 10 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • μουστάρδα απαλή
  • 2 αυγά και 1 κρόκο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, τη μαγιά, το γιαούρτι, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αυγά μας.

 

Ζυμώνουμε πολύ καλά ανακατεύοντας το μείγμα μας για 7-10 λεπτά μέχρι να γίνει μία ζύμη λεία που δε θα κολλάει στα χέρια.

 

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά  περίπου.

 

Παίρνουμε τη ζύμη μας και τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας, αφού αλευρώσουμε καλά καλά.

 

Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και στη συνέχεια περνάμε την επιφάνεια με λίγη μουστάρδα.

 

Τοποθετούμε τα λουκάνικα κατά παράταξη, σε απόσταση μεταξύ τους . 

 

Ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά της ζύμης, διπλώνουμε σιγά σιγά και σφιχτά σε ρολό και κόβουμε ανάμεσα στα λουκάνικα έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικροί κύλινδροι.

 

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, τα σκεπάζουμε με πετσέτα ξανά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πιστέψτε με θα τα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι!!!

TIPS

Βασικό στο ζυμάρι μας να γίνει λεπτό γιατί διπλώνοντας το δε θα ψηθεί στο εσωτερικό του.

 

Scroll Up