Λουκουμάς παραλίας

 

Λουκουμάς παραλίας
Συστατικά
  • 45 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού baking powder
  • 6 γρ ξηρή μαγιά (περίπου 1 κ.σούπας)
  • 120 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
  • 60 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη
  • βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη κρυσταλλική
  • κανέλλα σε σκόνη
Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρώς.

 

Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το γάντζο σιγά σιγά σε χαμηλή ταχύτητα αυξάνοντας την σταδιακά.

 

Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι ουσιαστικά να βγει μια "μαστιχωτή" ζύμη που κολλάει ελαφρώς. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με λινή πετσέτα αφού ζυμώσουμε ελαφρώς με τα χέρια και δημιουργήσουμε μία μπάλα.

 

Αφήνουμε στην άκρη, σε ζεστό μέρος για 40-60 λεπτά. Παίρνουμε το ζυμάρι μας, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε τη ζύμη μας.

 

Με κουπ πατ ή  με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλή τη ζύμη μας και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο.

 

Αφήνουμε ελαφρώς να απορροφηθεί το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας και αφού αναμείξουμε ζάχαρη και κανέλα σε ένα μπολ και λιώσουμε το βούτυρο μας, αλείφουμε ελαφρώς την επιφάνεια του donut με το βούτυρο πασπαλίζοντας με τη ζάχαρη και την κανέλλα  και απολαμβάνουμε!!!

 

Καλή σας απόλαυση.

Η συνταγή είναι για 8-10 λουκουμαδάκια (ανάλογα με το μέγεθος τους).