Μακαρόνια με κιμά

 

Μακαρόνια με κιμά

Ενα αγαπημένο φαγητό για πρίγκιπες και πριγκίπισσες.

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 650 kcal
Συστατικά
  • 500 γρ μακαρόνια επιλογής μας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά ή σπάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • 1/2 χυμό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/2 καρότο ψιλό ψιλό στον τρίφτη
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο (να μην δουν ίχνος πράσινου τα παιδιά)
  • παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα προσέχοντας να μη σβολιάσει.

 

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και στη συνέχεια την σάλτσα ντομάτας με μία φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη τριμμένη, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, το μαϊντανό το καρότο και το αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο νερό και ελάχιστη ζάχαρη (επειδή βάλαμε φρέσκια ντομάτα).

 

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.

 

Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

 

Προσθέτουμε τον κιμά μας με μπόλικη σάλτσα και ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα (για τους παραδοσιακούς, εγώ εδώ έριξα αγαπημένη γραβιέρα Νάξου).

 

Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση.

Scroll Up