- 1 κουπα καλαμποκέλαιο - 200 ml
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 4 μεσαια αυγά
- 1 κουπα ζάχαρη κρυσταλλική - 200 γρ
- 1 μεσαιο πορτοκάλι
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 βανίλια
- 1/3 φακελάκι baking powder
- 1 1/2 κουπα ζάχαρη κρυσταλλική - 300 γρ
- 2 1/2 κουπες νερό - 350 ml
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Αρχικά, ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός 2 με 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το γιαούρτι μας και στη συνέχεια το baking.
Ανοίγουμε το φύλλο μας,αφαιρούμε από το πακέτο μας 3-4 φύλλα και όλα τα υπόλοιπα τα κόβουμε ένα ένα με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια, προσθέτοντας τα στο μείγμα μας. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και τη βανίλια.
Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι, βγάζουμε τη φλούδα προσεκτικά, αφαιρώντας τα κουκούτσια και το ρίχνουμε στο multi μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο, μέτριο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.
Πριν γίνει το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, ανοίγουμε την εστία μας και αφήνουμε να πάρει μία βράση (συνολικά 3 με 5 λεπτά).
Μόλις η πορτοκαλόπιτα βγει από το φούρνο, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε. Καλή σας απόλαυση!!
Tips
Μεγάλο μυστικό, τα φύλλα να μπουν ένα ένα στο μείγμα μας.
Εαν κολλήσουν μεταξύ τους τα αφαιρούμε από το μείγμα μας.
Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φύλλα κρούστα με φύλλα Βηρυτού.