Μοιάζει με πάστα φλόρα θεωρώ μα για μένα είναι καλύτερη. Περιχυμένη με λίγο
μέλι ή σιρόπι αγαύης, απλά υπέροχη
- 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. σούπας κόρν φλάουρ
- 40 γρ σιμιγδάλι
- 2 κ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 150 γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- περίπου 50 ml κρύο νερό
- μερικές φρέσκιες βανίλιες
- λίγη καστανή ζάχαρη
Σε μία μπασίνα τοποθετούμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε τους κύβους του βούτυρου και ελαφρώς ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά κάθε φορά λίγο λίγο το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν ψιλή άμμος.
Δημιουργούμε μία μπάλα και αφού σκεπάσουμε με μία μεμβράνη το μείγμα τοποθετούμε για 40 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε (προαιρετικά)ελάχιστο βούτυρο. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε καλά τις βανίλιες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τις σωτάρουμε με λίγη ζάχαρη καστανή στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παίρνουμε το μείγμα μας από το ψυγείο και το ανοίγουμε σε μικρούς κύκλους.
Το τοποθετούμε σε ταψάκι λαδωμένο και από επάνω βάζουμε σε σειρά τις βανίλιες.
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού (προαιρετικά) και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης μας.
Κλείνουμε ελαφρώς τις άκρες της mini galette.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας) για 20-25 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Εαν επιθυμούμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλο τριμένο και περιχύνουμε με μέλι ή σιρόπι αγαύης.
Επίσης, μπορείτε να βάλετε άλλα φρούτα, της αρεσκείας σας και να τα συνοδέψετε και με μία μπάλα παγωτό στη μέση.