Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
- 1 αυγό
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 γρ αλεύρι φαρίνα
- 40 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ καλαμποκέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ ξυνόγαλο
- ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
- 1 κ.γ. baking
- λίγο παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με αυγοδάρτη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό μας και σιγά σιγά το ξυνόγαλο, το αλάτι και το ξύσμα με το χυμό του λεμονιού.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) με το baking και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να παραμείνει το μείγμα μας αφράτο.
Γεμίζουμε μικρές θήκες για μάφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά (ανάλογα πάντα με το φούρνο μας).
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
TIPS
Eαν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με πορτοκάλι ή και να προσθέσουμε (όπως φαίνεται στην φωτογραφία λίγο παπαρουνόσπορο-προσοχή όχι για παιδιά όμως).
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το ξυνόγαλο με γιαούρτι εαν δεν το προτιμάτε.