Mini pizza για μικρούς και μεγάλους

 

Mini pizza

Μία γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή δική σας...

Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 200 γρ αλεύρι σκληρό
  • 60 γρ αλεύρι ολικής
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο αλεύρι
Για την παιδική γέμιση
  • 2-3 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • λίγη φέτα
  • 5-6 ελιές ψιλοκομμένες
  • φρέσκια ντομάτα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα το χλιαρό μας νερό και στη συνέχεια τη μαγιά.

Ρίχνουμε και το αλεύρι μας σιγά σιγά με το ελαιόλαδο και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά καλά και φτιάξουμε μία μπάλα, τοποθετούμε σε ένα μπωλ σε ζεστό περιβάλλον (σκεπάζουμε με πετσέτα ή με μεμβράνη) και αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας- (εαν σας κολλάει λίγο στα χέρια προσθέστε ελάχιστο αλεύρι, αυτό έχει να κάνει με το τι αλεύρι χρησιμοποιείτε).

 

Εν τω μεταξύ ανοίγουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς για να είναι ήδη ζεστός όταν τοποθετήσουμε την πίτσα.

 

Παίρνουμε το ζυμάρι μας του ρίχνουμε λίγο αλάτι και ξαναζυμώνουμε. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη  μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.

 

 

Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα μας και τις ελίτσες μας και τοποθετούμε σε ένα μπωλ.

 

 

Παίρνουμε το ζυμάρι μας και αφού ρίξουμε αλεύρι σε έναν πάγκο αρχίζουμε να ζυμώνουμε λίγο λίγο ζυμαράκι (από την εμπειρία μου τα παιδάκια τρελαίνονται για τα mini pizzακια).

 

 

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά αφού περιχύσουμε το μείγμα μας με λίγο ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας.

 

 

Στη συνέχεια,προσθέτουμε τα υλικά μας και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 5-10 λεπτά περίπου προσθέτοντας τελευταίο το τυρί μας. Στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει πολύ πολύ η φέτα.

 

Ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμη και βγάζουμε από το φούρνο.

 

Αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν πιστέψτε με.

 

Tips:

Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε στη γέμιση σας, ανάλογα τι σας αρέσει.

 

Βασικό είναι να μην αφήσετε πολύ ώρα την πίτσα στο φούρνο και ξεραθεί, είναι ωραία να είναι αφράτη χωρίς όμως να είναι σαν ψωμί.

 

Ξεκινάτε στην αρχή σε  πιο ψηλή σχάρα και στη συνέχεια, αφού προσθέσετε τη γέμιση κατεβάζετε λίγο πιο κάτω.

 

Mπορείτε να βάλετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε κάθε περίπτωση το κάθε αλεύρι έχει διαφορετική συμπεριφορά.ανάλογα με την ποιότητα του.

 

Εξαιρετική ιδέα για τους μεγάλους είναι να φτιάξετε το ζυμάρι και αφού το ψήσετε για λίγο μόνο του αρχικά να προσθέσετε για λίγο προσούτο και αφού το βγάλετε να περιχύσετε με ελαιόλαδο και άγρια ρόκα!!!

 

Scroll Up