Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια
Λατρεμένο, καλοκαιρινό, μαμαδίστικο φαγητό!
Συστατικά
- 1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι)κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 350 γρ κολοκυθάκια
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 χυμό ντομάτας
- λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το κρέας μας, σωτάροντας το από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο καθώς και το ελαιόλαδο.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες μας (φρέσκια και χυμό) παρέα με το νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1 1/2-2 ώρες (εάν θέλετε συντομεύετε τη διαδικασία με χύτρα).
Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό.
Εν τω μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα τηγανίζουμε ελαφρώς και τα προσθέτουμε στο κρέας βράζοντας τα παρέα για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε δυόσμο και μαιντανό.
Τρίβουμε με τα χέρια μας λίγη φέτα, πασπαλίζουμε και σερβίρουμε.