- 80-100 γρ φράουλες
- 135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 ml ξυνόγαλα
- 20 ml γάλα φρέσκο
- 70 γρ καστανή ζάχαρη
- 60 ml καλαμποκέλαιο
- ξύσμα μισού λεμονιού
- 1 μεσαίο αυγό
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Αρχικά πλένουμε καλά στις φράουλες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ αφού πρώτα τις
ψιλοκόψουμε.
Στη συνέχεια, σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο
και το ξυνόγαλα με το γάλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking με τη σόδα και το ξύσμα του λεμονιού.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ελαφρώς και προσθέτουμε τις φράουλες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Μοιράζουμε σε φόρμες για μάφιν (6 σε αριθμό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 35-40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και εάν επιθυμούμε πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή σας απόλαυση.
Tips
Το αλεύρι μας πρέπει πάντα να είναι κοσκινισμένο. Το μείγμα μην το φοβηθείτε δε βγαίνει πολύ υγρό.
Εάν δεν έχουμε στο σπίτι ξυνόγαλα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γιαούρτι ή και γάλα.
Σε περίπτωση που βάλουμε περισσότερες φράουλες ίσως μας λασπώσει. Όσες και να βάλουμε πάντως πρέπει να τις ψιλοκόψουμε για να βγει σωστά το γλυκάκι μας.
Εάν βάλετε αλεύρι φαρίνα μπορείτε να παραλείψετε το baking με τη σόδα.
Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το καλαμποκέλαιο με βούτυρο εάν το προτιμάτε καθώς και την καστανή ζάχαρη με κρυσταλλική.